Open dag

Werken op een reisbureau

Heb je altijd al willen werken op een reisbureau? Werken op een reisbureau betekent dat je elke dag bezig bent met het verkopen van reizen. Je verkoopt pakketreizen, dat zijn reizen die al zijn samengesteld. Of je verkoopt losse tickets.

Jouw collega’s van een reisorganisatie hebben de reis al samengesteld. Zij kopen de hotelkamers in, het vervoer en ook de transfer naar een hotel.

Wat doe jij als reisbureau medewerker?

Jij bent er om een passende reis aan te bieden aan de klant. Dit doe je door goed door te vragen naar de wensen van de klant.

Je moet van alle landen de juiste informatie hebben. Dit heet productkennis. Wat zijn de bezienswaardigheden. Hoe werkt het met een visum? Welke luchthavens zijn er?

Op het reisbureau krijg je allerlei type klanten. Ouderen, jongeren, gezinnen. Al deze mensen hebben andere wensen.

Het is belangrijk om te weten wie jouw klanten zijn. Want alleen dan kan jij een passend advies geven.

De opleiding tot travel consultant zorgt ervoor dat jij met de juiste productkennis en de juiste vaardigheden de reizen verkoopt. Waardoor tevreden klanten weer terugkomen. Zij hebben immers genoten van de door jou aangeboden reis.

Hebben ze geen goede ervaring? Dan verwerk jij de klachten en zorg je voor een goede afronding van de klacht.

Wat zijn de voordelen van het werk op een reisbureau?

Reisbureau medewerkers ontvangen een loon conform de branche. Zij mogen veelal op reis. Deze reisjes worden aangeboden door reisorganisaties. Je verkoopt veel beter een reis naar de Spaanse badplaatsen als je er zelf bent geweest! Op uitnodiging van reisorganisaties gaan de medewerkers meerdere dagen naar wereldsteden of evenementen. En maken zij verschillende tripjes of cruises.

Om te werken als reisbureau medewerker is een toeristische opleiding voldoende. De opleiding Allround Travel Consultant leidt je op tot vakbekwaam reisbureau medewerker. Er zijn binnen de toeristische branche genoeg banen te vinden. Tijdens en na de opleiding ga je onder begeleiding solliciteren bij reisorganisaties en reisbureaus.

Voordat je het weet, boek je tickets bij KLM of Transavia.

Werken op een reisbureau

IATA Top Performing Training Centre Europe

 

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen