Open dag

Tips voor een budgetproof skivakantie

Wil jij graag op skivakantie? Hou er dan rekening mee dat de prijzen hoger kunnen worden dan dat je in eerste instantie verwacht. Dit komt omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen je accommodatie en je skipas. Hier op een rijtje wat handige tips hoe je je skivakantie doorkomt zonder dat je aan het eind van je vakantie een lege portemonnee hebt! Tips voor een budgetproof skivakantie!

  1. Kleding

Skivakantie is niet alleen je ski’s onderbinden en gaan. Je moet wel warme en beschermende kleding aandoen. Als je een sportwinkel binnenkomt kan je misschien best wel schrikken van de prijzen, daarom kan je misschien eerst beter op marktplaats kijken. Heel veel mensen gaan voor de eerste keer skiën en kopen goeie dure kleding, alleen komen ze erachter dat het helemaal niet iets voor hun is. Daarom heb je op marktplaats vaak goeie kleding voor goeie prijzen. Ook hebben sommige winkels zoals de H&M vaak een skikledinglijn.

 

  1. Helm en bril

Vind je het nou niks om een helm of bril op te doen die van marktplaats afkomt? Dan kan je weleens kijken bij de goedkopere sportwinkels. Een helm en bril zijn echt een must als je gaat skiën. Heb je nou een hele goeie zonnebril kan je die natuurlijk ook op doen, al moet je er wel aan denken dat je erop kan vallen.

 

  1. Skischoenen, skistokken en de ski’s

Dit kan je vaak huren op de plek waar je gaat skiën! Kijk wel van te voren even of je moet reserveren of niet!

 

  1. Skilocatie

De locatie waar je kan skiën kunnen vaak heel duur zijn. Kies daarom voor een wat minder bekende locatie. Bijvoorbeeld Tsjechië of Andorra. Wil je wel graag naar bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk? Dat kan! Ook daar heb je minder dure plekken.

 

  1. Eten

Tijdens de lunch gaan veel mensen eten in een van de gezellige tentjes op de piste. Dit hoeft natuurlijk niet! Je kan ook je eigen eten meenemen en zelf een plekje tussen de sneeuw uitzoeken om te gaan lunchen. Je kan natuurlijk ook alleen een chocolademelk op het terras drinken!

 

Heb je wat aan onze tips voor een budgetproof skivakantie gehad? Veel succes met het boeken van jouw wintersportvakantie!

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen