Open dag

Reisadviseur of Travel Consultant worden

Reisadviseur of Travel Consultant worden is een droom van veel reisliefhebbers. De job is namelijk goed te combineren met de liefde voor lange en korte tripjes.

Het is een mooi beroep. Als je gek bent op reizen en je graag je enthousiasme deelt, is het beroep van Travel Consultant geweldig! Je boekt een reis of meerdere reizen voor je klant. Een rondreis door Maleisië of een retourtje naar New York. Een weekje Kaapverdië of een cruise door de Caribbean. Je kunt het allemaal organiseren!

Doordat jij kennis van de omgeving en het reisproduct hebt, kan jij de meest optimale service aan jouw klanten bieden. Wat maakt een persoon tot een goede Reisadviseur?

De ideale Travel Consultant

We hebben een aantal kenmerken op een rij gezet. We beginnen met de meest bekende karaktertrek; namelijk idolaat zijn van reizen!

De ideale reisadviseur oftewel Travel Consultant is:

  • Enthousiast over reizen, vakanties en de verschillende landen en culturen
  • Sociaal vaardig
  • Klantgericht en commercieel gericht

En de ideale reisadviseur heeft een enorme productkennis. Dat wil zeggen dat je bezit over topografische kennis maar ook over bestemmingen kennis.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet hoe  een reserveringssysteem werkt voordat je gaat solliciteren.

Meer weten over vacatures voor Travel Consultant ? Op onze site beschrijven we hoe jij aan een leuke baan komt!

Reserveringssystemen

Amadeus is een bekend reserverings- en boekingssysteem. KLM en vele grote luchtvaartmaatschappijen werken met Amadeus. Kennis van Amadeus zorgt ervoor dat je beter vluchtschema’s kunt lezen. Maar ook zelfstandig vliegtuigstoelen kunt boeken.

Tijdens de IATA Foundation opleiding en de opleiding tot ZRA bestudeer jij verschillende systemen.

Communicatieve vaardigheden van de reisagent

Natuurlijk kan een Travel Consultant goed luisteren. En weet hij/zij de wens van de klant te vertalen in een mooie reis. Zijn er naderhand klachten? Dan lost de Travel Consultant de klachten op. Naast de commerciële vaardigheden zijn ook de communicatieve vaardigheden belangrijk.

Reisadviseur of Travel Consultant worden op korte termijn?

Veel reisliefhebbers herkennen zich in het bovenstaande profiel en willen maar wat graag van hun hobby hun werk maken. Het adviseren van klanten en het plannen van reizen is het leukste wat er is. Zo ga je elke keer weer een beetje zelf op reis!

Waarom wil je een opleiding tot Travel Consultant volgen?

Een opleiding tot Travel Consultant zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Als je gaat solliciteren weet je waar je over praat.

En start je direct als zelfstandig reisagent? Dan wil je  up-to-date zijn met alle facetten van het vak.

De opleiding tot Travel Consultant

TAT is hét onafhankelijke opleidingsinstituut voor de toeristische branche. Als IATA opleidingsinstituut erkennen alle luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven de diploma’s. Waar je ook gaat solliciteren. In elk land worden de diploma’s erkend.

Ben jij de wereldreiziger die wij zoeken? Kan jij fantastisch vertellen over je eigen vakanties en reizen, ben je communicatief vaardig en vind je het super om anderen op reis te sturen?

Laat je binnen korte tijd omscholen tot Travel Consultant en maak werk van je droom!

Meer weten over onze opleidingen? Meld je aan voor een persoonlijk gesprek. Na aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging. Samen bekijken we of de opleiding iets voor je is.

Open dag voor Travel Consultant

En wil je langskomen op een open dag? Dan ben je ook van harte welkom! Bekijk onze site voor de open dagen.

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen