Open dag
Duur
15 lesdagen (3 maanden)
Lestijden
overdag
Locatie
Schiphol

Opleidingskosten
€ 2690,- (+ inschrijfkosten € 95,-)
Startdatum
6 februari 2023

Alle startdata weergeven

Alle startdata
  • 6 februari 2023
  • 11 september 2023
  • 5 februari 2024

DE OPLEIDING (ZELFSTANDIG) REISADVISEUR

De opleiding zorgt ervoor dat jij wordt klaargestoomd als (zelfstandig) reisadviseur. Een reisadviseur wordt ook wel Travel Consultant, Reisspecialist, Reisprofessional, Travel Agent of reisbureaumedewerker genoemd. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke term je gebruikt, het is maar net wat voor jou het beste klinkt of die door jouw (toekomstige) werkgever op de functie wordt geplakt.

Na afloop van de opleiding weet jij alles over reisbranche en de producten & diensten die worden aangeboden. Je herkent snel met welk type klant je te maken hebt en weet op een professionele manier de reiswens te achterhalen. Vervolgens kun je vlot de juiste pakketreis aanbieden of deskundig een uitgebreide rondreis op maat samenstellen.

Natuurlijk heb je ook ruime kennis van de verschillende vakantiebestemmingen, topografie, luchtvaartcodes en reisproducten. Misschien beperkt het zich in eerste instantie nog uit boeken en van internet, naar verloop van tijd zul je vast ook zelf steeds meer van de wereld gaan ontdekken.

Als Reisadviseur beschik je tevens over de juiste informatie omtrent praktische zaken als verzekeringen, (annulerings)voorwaarden, duurzaamheid, incheckprocedures etc., zodat jouw klanten onbezorgd op vakantie kunnen.

Als laatste leer je om met het BAS te werken. BAS is een zeer gebruiksvriendelijk CRM systeem dat veelgebruikt wordt bij reisbureaus en reisorganisaties.

Kortom: is reizen jouw passie en wil jij tijdens je werk het liefst onbeperkt over de grote hobby praten? Dan is de opleiding voor travel consultant helemaal iets voor jou!

 

HET DOEL VAN DE OPLEIDING

Je wordt opgeleid tot Reisspecialist. Je kunt vervolgens gaan werken als allround travel consultant bij een reisbureau, touroperator of ander soort reisorganisatie. Tevens kun je na deze opleiding aan de slag als (zelfstandig) reisadviseur bij één van de vele Zelfstandig Service Organisaties.

 

INHOUD VAN DE OPLEIDING

Naast 15 klassikale lessen, waarin het draait om productkennis én het algehele verkoopproces van reizen, volg je online ook nog een aantal modules. Deze modules volg je vanuit huis wanneer jij wilt en op jouw eigen tempo.

 

BEGELEIDING TIJDENS DE OPLEIDING

Tijdens en na de opleiding is de begeleiding vanuit TAT uitstekend.

De klassikale lessen worden gegeven door een vakdocent, die zelf uit de praktijk komt en veel ervaring heeft binnen diverse disciplines van de reisbranche. Je krijgt les in kleine groepjes zodat er veel individuele begeleiding is en het lesmateriaal is speciaal ontworpen door & voor de reisbranche.

De opleiding wordt in Nederlands gegeven.

 

DIPLOMA

Na afloop ontvang je het Internationaal Erkend Diploma voor Kort Beroepsonderwijs Travel Consultant.

De inschrijfprocedure

Inschrijven voor de opleiding kan telefonisch of na een persoonlijk gesprek op ons instituut.