Open dag
Duur
3 maanden, 8 klassikale lesdagen + online modules
Lestijden
10.00 tot 15.30 uur
Locatie
Leiden

Opleidingskosten
€ 2690,- (+ inschrijfkosten € 95,-)
Startdatum
Alle startdata
  • 11-09-2023

De opleiding Travel Consultant

De opleiding Travel Consultant zorgt ervoor dat jij wordt klaargestoomd als (zelfstandig) reisadviseur. Een reisadviseur wordt ook wel Travel Consultant, Reisspecialist, Reisprofessional, Travel Agent of reisbureaumedewerker genoemd. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke term je gebruikt, het is maar net wat voor jou het beste klinkt of die door jouw (toekomstige) werkgever op de functie wordt geplakt.

De inhoud van de opleiding

Naast de klassikale lessen, waarin het draait om productkennis én het algehele verkoopproces van reizen, volg je online ook nog een aantal modules. Deze modules volg je vanuit huis wanneer jij wilt en op jouw eigen tempo. De opleiding wordt in Nederlands gegeven.

Na afloop van de opleiding weet jij alles over reisbranche en de producten & diensten die worden aangeboden. Je herkent snel met welk type klant je te maken hebt en weet op een professionele manier de reiswens te achterhalen. Vervolgens kun je vlot de juiste pakketreis aanbieden of deskundig een uitgebreide rondreis op maat samenstellen.

Natuurlijk heb je ook ruime kennis van de verschillende vakantiebestemmingen, topografie, luchtvaartcodes en reisproducten. Misschien beperkt het zich in eerste instantie nog uit boeken en van internet, naar verloop van tijd zul je vast ook zelf steeds meer van de wereld gaan ontdekken.

Als Reisadviseur beschik je tevens over de juiste informatie omtrent praktische zaken als verzekeringen, (annulerings)voorwaarden, duurzaamheid, incheckprocedures etc., zodat jouw klanten onbezorgd op vakantie kunnen.

Als laatste leer je om met het BAS te werken. BAS is een zeer gebruiksvriendelijk CRM systeem dat veelgebruikt wordt bij reisbureaus en reisorganisaties.

Het doel van de opleiding

Je wordt opgeleid tot Reisspecialist. Je kunt vervolgens gaan werken als allround travel consultant bij een reisbureau, touroperator of ander soort reisorganisatie. Tevens kun je na deze opleiding aan de slag als (zelfstandig) reisadviseur bij één van de vele Zelfstandig Service Organisaties. Kortom: is reizen jouw passie en wil jij van jouw passie jouw werk maken? Dan is de opleiding voor Travel Consultant helemaal iets voor jou.

Het diploma

Na afloop ontvang je het Internationaal Erkend Diploma voor Kort Beroepsonderwijs Travel Consultant.

TAT is het enige onafhankelijke en volledig gecertificeerde opleidingsinstituut voor Travel Consultants in Nederland en België. Lees hier meer over de kwaliteit van TAT beroepsopleidingen.

Begeleiding tijdens de opleiding

De klassikale lessen worden gegeven door een vakdocent, die zelf uit de praktijk komt en veel ervaring heeft binnen diverse disciplines van de reisbranche.

We geven aandacht aan de ontwikkeling van jou als ondernemer. Naast de vaardigheden die nodig zijn om aan de slag te gaan als reisadviseur, ontdek je ook jouw ondernemerskwaliteiten.

Je krijgt les in kleine groepjes zodat er veel individuele begeleiding is en het lesmateriaal is speciaal ontworpen door & voor de reisbranche.

 

Direct starten na inschrijving

De ervaring leert dat onze studenten staan te trappelen om aan de slag te gaan binnen de toeristische branche. Na jouw inschrijving kan je direct starten met de eerste lesmodules.

Zo maak je direct werk van jouw passie en stroom je sneller de branche in!

Eerst een persoonlijk gesprek?

Een persoonlijk gesprek kan je aanvragen via het contactformulier.

De inschrijfprocedure

Inschrijven voor de opleiding kan telefonisch of na een persoonlijk gesprek op ons instituut.

Inschrijven informatiesessie

  • Wij nemen altijd telefonisch contact op om deelname aan de informatiesessie te bevestigen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.