Open dag
Travel Consultant/ Medewerker Klantcontact via UWV Meer informatie Direct inschrijven
Duur
20 weken
Lestijden
Combinatie online lessen en klassikale lessen
Locatie
Leiden

Opleidingskosten
€ 4995,-
Startdatum
Alle startdata
 • 23-09-2024

De opleiding Travel Consultant/ Medewerker Klantcontact via UWV

De opleiding Travel Consultant/ Medewerker Klantcontact zorgt ervoor dat jij wordt klaargestoomd als medewerker klantcontact/klantenservice en zelfstandig reisadviseur bij toeristische bedrijven.

Een reisadviseur wordt ook wel travel consultant, reisspecialist, reisprofessional, travel agent of reisbureaumedewerker genoemd.

Het vakkenpakket

 • Travel Consultant deel 1 – Product- en branchekennis
 • Travel Consultant deel 2 – Realiseren van commercieel aanbod
 • Topografie
 • IATA Luchtvaartcodes
 • IATA Air transportation system
 • Klantcontact/klantenservice

De inhoud van de opleiding

In 20 weken leer je alles over productkennis én het algehele verkoopproces van reizen. De opleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Na afloop van de opleiding weet jij alles over reisbranche en de producten & diensten die worden aangeboden. Je herkent snel met welk type klant je te maken hebt en weet op een professionele manier de reiswens te achterhalen. Vervolgens kun je vlot het juiste advies geven.

Tevens beschik je over kennis omtrent praktische zaken als verzekeringen, (annulerings)voorwaarden, duurzaamheid, incheckprocedures etc., zodat jouw klanten onbezorgd op vakantie kunnen. Natuurlijk heb je ook ruime kennis van topografie, luchtvaartcodes en klantenservice. Stap voor stap leer jij steeds meer hoe jij jouw toekomstige functie kunt uitoefenen.

Het doel van de opleiding

Je wordt opgeleid tot de volgende beroepen:

 • medewerker klantcontact/ klantenservice
 • (zelfstandig) reisadviseur

Na de opleiding kun je gaan werken als medewerker klantcontact/ klantenservice of reisadviseur bij een reisbureau, touroperator of ander soort reisorganisatie.

Tevens kun je na deze opleiding aan de slag als (zelfstandig) reisadviseur bij één van de vele Zelfstandig Service Organisaties. Kortom: is reizen jouw passie en wil jij van jouw passie jouw werk maken? Dan is deze opleiding helemaal iets voor jou.

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor studenten die zich via het UWV bij ons aan melden. Nadat de UWV coach een goedkeuring heeft verleend, kan de student zich inschrijven voor de opleiding tot Travel Consultant.

Bespreek dus eerst met jouw UWV coach of deze opleiding iets voor jou is.

De opleidingseisen

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van deze opleiding. Beheersing van de Nederlandse taal is wel nodig. Verder is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om het diploma te behalen.

Het diploma

Na afloop ontvang je het Internationaal Erkend Diploma voor Kort Beroepsonderwijs Travel Consultant/ Medewerker Klantcontact.

TAT is het enige onafhankelijke en volledig gecertificeerde opleidingsinstituut voor Travel Consultants in Nederland en België. Lees hier meer over de kwaliteit van TAT beroepsopleidingen.

Lees hier meer over onze begeleiding naar een diploma.

Waarom omscholen naar medewerker klantcontact of travel consultant?

De toeristische branche heeft op dit moment veel vacatures. Er zijn momenteel meer vacatures dan toeristisch geschoolde werknemers op de arbeidsmarkt.

Medewerker klantcontact/ klantenservice staat in de lijst met kansrijke beroepen van het UWV. Dit betekent een grote kans op een baan!

Er gebeurt veel in de wereld. Veilig op reis kunnen en de juiste informatie krijgen, is belangrijk voor een klant. Het is voor veel reizigers duidelijk geworden wat de meerwaarde van het boeken van een reis via een reisbureau of travel consultant is. Reisorganisaties zetten daarom steeds meer travel consultants in.

De klantcontact medewerker is het eerste aanspreekpunt voor de reisorganisatie. Klanten kunnen bij de klantcontact medewerkers terecht voor extra informatie of hulp bij het oplossen van problemen.

Een persoonlijk gesprek?

We houden vanaf mei 2024 de persoonlijke gesprekken voor de startdatum september 2024.

Een persoonlijk gesprek kan je aanvragen via het contactformulier.

Nadat wij het formulier hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op.

Let op! De opleiding is alleen toegankelijk voor studenten die via het UWV bij ons binnenkomen.

De inschrijfprocedure

Inschrijven voor de opleiding kan telefonisch of na een persoonlijk gesprek op ons instituut.

Inschrijven informatiesessie

 • Via welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.