Open dag

Omscholing tot travel consultant

Denk jij aan een omscholing tot travel consultant? Lijkt het jou leuk om reizen samen te stellen en vervolgens te verkopen? Als je al eerder een opleiding hebt gevolgd of al eens hebt gewerkt in een andere branche, lijkt het werk van een travel consultant misschien ver weg. Want hoe en waar begin je?

De start is een goede opleiding

De omscholing tot travel consultant begint bij een goede opleiding. Een opleiding waarbij jij de basis krijgt die nodig is om aan de slag te gaan in het toerisme. Weet jij dat je met elke vooropleiding kan starten als travel consultant? Bedrijven zoals TUI, KLM en Corendon hebben altijd mensen nodig op de afdeling reserveringen en verkoop.

een omscholing tot travel constultant

Wat leer je allemaal tijdens de omscholing tot travel consultant?

Je leert hoe het toerisme in elkaar zit en alle vakkennis die nodig is om aan de slag te gaan. Vakkennis over bijvoorbeeld hotelovernachtingen, vluchten en cruises. Maar ook leer je over verzekeringen en gevaren op reis.

Na de omscholing tot travel consultant

Nadat jij jezelf hebt omgeschoold, gaat het avontuur beginnen. Je kunt in loondienst gaan werken of je kunt als zelfstandig ondernemer aan de slag. Wat je ook kiest, alles is goed. Als zelfstandig ondernemer in reizen verzorg jij de reizen die jouw klanten bij jou aankopen. Ben je in loondienst? Dan kan je werken als callcentermedewerker of verkoopmedewerker op een reisbureau. De keuze is aan jou.

De omscholing tot travel consultant wordt geheel vergoed door het UWV en de gemeente indien je een traject bij één van deze organisaties volgt. Neem contact op en start de opleiding tot travel consultant!

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen