Open dag

Mooie zomerbestemmingen

 

Een aantal mooie zomerbestemmingen op een rijtje!

Poreč, Kroatië

Poreč  is een havenstadje van Kroatië. De stad is al 2000 jaar oud en heeft 12.000 inwoners. Het is een toeristische stad en heeft langs de rand van de stad verschillende campings. Doordat het een oude Romeinse stad is, zijn er veel bezienswaardigheden. De mooiste bezienswaardigheid? Dat is de Euphrasiusbasiliek, deze is gebouwd in de zesde eeuw. Sinds 1977 staat dit gebouw op de Unesco werelderfgoedlijst. Onder andere omdat hij nog helemaal intact is en omdat hij prachtige originele mozaïek heeft.

New Jersey, Verenigde Staten

Deze staat heeft 8,9 miljoen inwoners en is een van de mooiste staten van Amerika. New Jersey ligt aan de kust en heeft ook prachtige stranden. Door de vruchtbare grond heeft New Jersey de bijnaam ‘The garden state’ gekregen. Ook kan je in New Jersey nog veel Nederlandse invloeden tegenkomen.

Great Barrier Reef, Australië

Hou je van duiken? Dan moet je ooit naar Australië om daar het Great Barrier Reef te ontdekken. Dat is het grootste koraalrif ter wereld. Niet alleen het koraal is prachtig maar ook de beestjes die daar leven. Wanneer je daar duikt ontdek je iets van de wereld waar foto’s en filmpjes niet aan kunnen tippen. Het rif is de laatste jaren sterk beschadigd geraakt en daardoor worden er allerlei acties gedaan om het te redden. Dit rif staat op de Unesco werelderfgoedlijst.

 

Antwerpen, België

Deze plaats in België  is een historische stad, het heeft een bewogen geschiedenis die te zien is in de stad. Antwerpen telt ongeveer een half miljoen inwoners waarvan de meeste tussen de 18 en de 40 jaar zijn. In Antwerpen kan je allemaal leuke dingen bezoeken zoals verschillende musea en er zijn ook bijna altijd leuke markten. Antwerpen ligt ook maar 1,5 uur vanaf Amsterdam af met de trein.

 

 Zuid-Holland, Nederland

In je eigen land kan je ook makkelijk even weg, neem als voorbeeld Den Haag. Deze stad is al heel oud en heeft een aantal toeristische trekpleisters maar hier is het toch wat minder druk. Doordat het een hele oude binnenstad heeft kan je makkelijk hier een historische wandeltocht maken. En aan het einde van je dag kan je nog even naar het strand om daar uit te waaien.

 

 

Sri Lanka

Wil je gastvrijheid, cultuur, geschiedenis en natuur? Dan moet je naar Sri Lanka gaan. Hier kan je helemaal tot rust komen door de mooie natuur, gebouwen en het lekkere eten. Je kan hier ook prachtige dieren tegen komen in het wild die je nog nooit hebt gezien. Of vind je het leuker om tempels en andere historische plekken te bezoeken? Dat kan ook!

 

Bay Islands, Honduras

Toeristen komen vooral af op de watersporten die je hier kunt doen, je kan hier bijvoorbeeld duiken en snorkelen. De eilanden werden ontdekt in de 16e en 17e eeuw. De onbewoonde eilanden werden toen als een piratenbasis gebruikt. Want deze eilanden liggen langs een populaire route die vroeger veel gebruikt werd. Nu zijn de eilanden wel bewoond en zo ingericht om het jou naar je zin te maken. Lig jij binnenkort op de witte stranden van Bay Islands?

 

Awaroa Beach, Nieuw-Zeeland

Hou je van wit strand en blauw water? Maar wil je net iets meer schaduw hebben dan normaal? Ga dan naar Awaroa Beach. Dit strand heeft ook heel veel bos, gelijk aan het zand zitten. Het is eigenlijk een lange sliert aan bos met stukken zand ertussen. Hierdoor kan je Awaroa Beach prachtig fotograferen!

 

Heb je al wat mooie zomerbestemmingen gevonden? Wij hopen dat je door dit rijtje verschillende zomerbestemmingen een mooie vakantie uitzoekt!

Veel plezier!

 

Wil jij reizen naar deze zomerbestemmingen ook samenstellen en aanbieden? Ga dan aan de slag als zelfstandig reisadviseur!

 

ENTHOUSIAST OVER HET AANBIEDEN VAN ZOMERBESTEMMINGEN?

Ben je enthousiast geworden? Volg dan één van onze opleidingen tot zelfstandig reisadviseur of Travel Consultant.

We hebben informatie over het werk van een Travel Consultant en onze opleidingen op een rijtje gezet.

Waarom reisbureaumedewerker worden?

Waar kan je de vacatures voor Travel Consultant vinden?

Welke luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij IATA? En wat betekent dat voor jou?

UWV scholing hoe werkt het?

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen