Open dag

Easter Bonnet Parade

 

 

Wat is de Easter Bonnet Parade?

Deze parade wordt gehouden in New York City en is de bekendste paasactiviteit die er in New York City te vinden is. Deze parade bestaat uit allemaal mensen met verschillende soorten hoedjes. Iedereen kan zich aansluiten om mee te doen, de enige regel is dat je een gek hoedje op moet hebben.

 

Waar komt Easter Bonnet Parade vandaan?

De traditie om een hoedje te dragen komt omdat mensen tijdens Pasen in hun mooiste en nieuwste kleren in de kerk zaten. Maar de parade komt doordat de vrouwen die hun nieuwe kleding aanhadden liepen over Fifth avenue om het aan iedereen te laten zien. Met elk jaar werden de hoedjes gekker en liepen er meer mensen mee.

Nadat in 1948 de film ‘easter parade’ uitkwam groeide de populariteit van de Easter Bonnet Parade en elk jaar lopen er meer en meer mensen (en dieren!) mee.

 

Hoe zien de hoedjes eruit?

Tijdens de parade draag je een bonnet of een hoedje en die versier je zo mooi mogelijk. De meeste hoedjes die je ziet zijn versierd in het thema Pasen. Maar je ziet ook veel hoedjes die een eigen thema hebben. Een ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat de hoedjes allemaal vrolijk en gekleurd zijn.

 

Hoe kan je meelopen?

Er zijn geen echte regels voor de parade, dus je kan op elk moment inspringen. Het enige is dat je een mooi versierd hoedje moet hebben. Je hoeft ook geen kaartjes te kopen en hoeft je ook nergens aan te melden. Je kan dus in de parade stappen als je wilt en uit de parade stappen wanneer je wilt.

 

PS. Neem een kijkje op onze site! En misschien inspireren wij jou wel om bij ons een opleiding te volgen of zie je tips voor jouw volgende vakantie!

Starten met jouw opleiding?

Meld je aan.

Bekijk de opleidingen