Open dag
Blog • 3 jun. 2024

Een nieuwe carrière

Ben jij op zoek naar een nieuwe carrière? Ben jij reislustig, hou je van regelen en ben je graag bezig om de ander een mooie reis te bezorgen? Dan ben jij dé travel consultant van de toekomst. Laat je omscholen tot travel consultant en start jouw nieuwe carrière in het toerisme.

De opleiding tot travel consultant wordt geheel vergoed door het UWV en de gemeente.

Voldoe jij aan de onderstaande eisen? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor onze opleiding tot travel consultant:

  • je volgt een traject bij het UWV of de gemeente
  • je komt in aanmerking voor een opleiding
  • je hebt al een beetje een idee  wat je na de opleiding met ons diploma wilt doen

Wat ga je doen?

Natuurlijk is de opleiding er voor om jou wegwijs te maken in de wereld van het toerisme. Maar het is wel goed om al een beetje een idee te hebben wat je na de opleiding wilt gaan doen. Mocht je daar eens met ons over in gesprek willen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Hoe ziet jouw nieuwe carrière er uit?

Na de opleiding ga je werken als zelfstandig ondernemer in reizen of in loondienst bij één van de reisorganisaties of reisbureau’s. Als je in loondienst werkt dan werk je achter de balie of aan de telefoon. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een callcenter of een klantenservice afdeling. Maar je zou ook kunnen gaan werken als reisbureaumedewerker. In alle gevallen ben jij bezig met klantcontact en het adviseren van klanten. Je adviseert over reizen of reisverzekeringen.

Je eigen zaak starten

Als je een nieuwe carrière start, kan dat ook als zelfstandig ondernemer. Je hebt dan alle vrijheid om jouw tijd in te delen. Als zelfstandig ondernemer kan jij jouw eigen reisorganisatie of reisbureau op starten. Je kunt ook gaan werken als ZRA, dan werk je als freelancer of ZZP-er bij een grote reisorganisatie. In dat geval werk je veelal vanuit huis. Je krijgt wel een laptop van de reisorganisatie en je maakt gebruik van hun reserveringssystemen. In deze bovenstaande gevallen, start jij jouw eigen zaak.

een nieuwe carrière